Sensio er en mange til mange database. Dette lar deg som bruker kunne ha tilgang til flere prosjekter, og dette lar ett prosjekt ha flere installatører og brukere. Brukere kan ha ulike tilganger. Dette kan være praktisk om  samboer ønsker et eget brukergrensesnitt med egne farger, du har en leieboer, barna skal få styre sitt rom, svigermor kommer på besøk og skal ha en redusert tilgang.

Om du ønsker å invitere flere brukere til ditt prosjekt, så kan du gjøre dette via dine sider her på sensio.no. Logg inn på http://unity.sensio.no, med din epostadresse og ditt passord (glemt passord får du på epost).

Velg det prosjektet du ønsker å invitere noen til. Her skriver du inn epost adressen til den du vil invitere. Du kan også velge hvilken rolle den nye brukeren skal ha. Skal det vere en ny eier som overtar, en administrator, eller en som kun er bruker? Her velger du også hvilket brukergrensesnitt du gir tilgang til. Hvordan du setter opp ulike brukergrensesnitt vises nederst i guiden.

1-unity-gi-tilgang

Når du gir tilgang til noen, så får de en invitasjon på epost. Nye brukere må gjennom en registreringsprosess. Brukere som allerede ligger registrert i databasen får kun en invitasjon som de må akseptere for å få tilgang. Du kan se hvem som har akseptert invitasjonen i feltet under «Dine sendte invitasjoner»

Dersom du ønsker å fjerne tilgangen til en bruker, så gjør du det under Avansert – Tilgang. Her kan du velge å fjerne kun tilgang til et brukergrensesnitt (blå kryss), eller du kan fjerne alle tilganger for den brukeren (ytterst til høyre)2-unity-fjerne-tilgang

Du har også tilgang til oversikt over hvem som logger inn på prosjektet ditt, og fra hvilken enhet. Dersom for eksempel en telefon skulle blitt stjålet, og du vil forhindre at uvedkommende får tilgang til boligen din, så kan du fjerne tilgangen til telefonen ved å velge slett.

3-unity-fjerne-enhet

– – – – – – –

Hvordan lage ulike tilganger – for avanserte brukere

Helt til sist viser vi hvordan du kan lage egne brukergrensesnitt. Dette gjøres inne i xSetup, under fanen for opplastning.

4-xsetup-brukergrensesnitt

Her kan du lage flere brukergrensesnitt, og de kan ha ulike tilganger.

4-xsetup-gui-alternativ

For tilganger så kan du velge mellom Full styring og lagre endringer, Full styring, ingen endringer, Se, men ingen styring, samt Ikke vis.

Ulike brukergrensesnitt kan ha ulike utseender. Velg mellom ferdigdefinerte stiler, eller fargeoppsett for å definere selv.

5-xsetup-gui-alternativ

Du kan endre fargene selv.6-xsetup-farger