I Sensio er det en innebygget Astro-ur funksjon som du kan benytte til å aktivere hendelser som du vil skal følge dagslyset. Det mest vanlige å bruke dette til er selvsagt å få utelyset til å skru seg automatisk på om natten og av igjen om morgenen.

Her følger steg-for-steg oppskrift for hvordan du gjør dette:

1. Legg til Sted. Vi henter automatisk tidspunkt for Soloppgang og Solnedgang for hvor du bor. Dersom du ikke finner stedet ditt på lista, så kan du legge til lengde og breddegrad.

astro1

2. Lag en sone for utelys. Den trenger egen tidsstyring av lys.

astro2

3. På datapunktet aktiverer du nattfunksjon for de datapunkt som skal følge utelys.

Tips her er å gruppere utelys i MRF, for felles aktivering av datapunktet, da slipper du steg for steg aktivering, men sender signalet til alle utelysene samtidig. Husk å gi de høyt datapunktnummer i MRF for høy prioritering av gruppa.  Dersom du har en kombinasjon av dimmere og rele, så samle de på to ulike datapunkt, for å fortsatt kunne dimme lysene, samt unngå veldig forskjellig lysstyrke på utelysene dine.

astro3

4. Det som skjer når du bruker nattfunksjon er at når sola går ned blir det automatisk aktivert scene Natt. Når sola står opp blir det automatisk aktivert scene Normal. Husk på å sette Natt = Lys PÅ, og Normal = Lys AV. Dette gjør du på web eller i app-en.

Slik trykker du i App-en for å få det riktig:

1. Normal (dag)
  2. Utelysv/terrasse AV
  3. Utelysv/inngang AV
  4. Lagre
  5. Natt
  6. Utelysv/terrasse PÅ
  7. Utelysv/inngang PÅ
  8. Lagre

astro4

Husk at du også kan bruke Astro-ur-funksjon til andre hendelser på innstillinger-siden. Dette kan være igangsetting av vanningsanlegg, automatisk skru på varmelampe på terrassen når sola går ned og du er på terrassen. Merk også at for deg som bor i Nord-Norge vil det kanskje være litt uvant å ikke ha utelysene på om natten, men når sola aldri går ned, så sparer du strøm til utelysene.