Netatmo er ein værstasjon, perfekt for oss nordmenn som er opptatt av været. Standardfunksjonalitet er temperatur, luftfuktighet, trykk, støy og CO2, og så er det mulig å legge til flere enheter. De har en egen app, se bildet. Er du nyskjerrig på hva dette er, så se gjerne netatmo.com.

sensio-netatmo-1

Det vi vil vise her er hvordan du legger Netatmo til et eksisterende Sensio-prosjekt. Du kan gjøre det for å vise verdiene i vår app, og å kunne legge til funksjonalitet ved å bruke verdiene fra målingene.

Netatmo settes opp først på vanlig måte, med nett-tilgang og brukernavn og passord. Først så skal du hente inn data til Sensio. Dette gjør du i xSetup, hent opp prosjektet ditt og gå til fanen for datapunkter.

Netatmo styres med en node på kontroller, det vil derfor kun fungere på Linux kontroller (X-1 el Pi).

sensio-netatmo-2

Under datapunkter, velg «legg til» og «Netatmo»

Det er viktig at du som installatør er på samme nettverk som Sensio-kontrolleren.

sensio-netatmo-3

Koble til netatmo. Det er støtte for flere moduler, og også flere netatmo-brukere. Det lages nå en Node i Linux, som kommuniserer med Netatmo server.

sensio-netatmo-4

Her vises modulene til Netatmo som hentes inn til xSetup.

sensio-netatmo-5

xSetup genererer datapunkter. De må defineres, dvs du kan velge hvilke som er i bruk, hvilken sone, og om du ønsker du å vise verdiene i app, så velg «Vis i brukergrensesnitt»

Det er ingen begrensing med antall datapunkter, for dette er kun Memory Objects i Sensio.

Så kan du legge til ulike funksjoner basert på verdiene.

sensio-netatmo-6

Dette er et eksempel på start av vifte ved CO2 over 400 ppm

sensio-netatmo-7

Dette er et eksempel på redusert lyd på Sonos ved støynivå over 70 dB

sensio-netatmo-8

Her vises status på målepunktene inne i app.

Merk at Netatmo har noen begrensinger i oppsettet, så verdier oppdateres kun hvert 10.minutt.